22.2.2019

ASIAKKAAN LUONA

Veimart Vesivuotovahti

Loppukäyttäjä-asiakkaallamme oli murheita uudessa kodissaan, johon he olivat muuttaneet tammikuussa. Poistoilmalämpöpumppu oli kytketty väärin; putket olivat menneet putkimiehellä ristiin. Sen seurauksena oli hymy hyytynyt tammikuun kovissa pakkasissa. Sen lisäksi oli Veimart ruvennut vaatimaan kuittausta yön tai työpäivän jälkeen, että olisi saanut hanasta vettä. Kukaan ei osannut päätellä, mistä se johtuisi. Putkiliitokset tuntuivat pitävän ja vessanpöntöt tai hanat eivät vuotaneet.

Päätin lähteä Veijon kanssa pienelle maakuntamatkalle ja suuntasimme auton keulan kohti Kemiä. Pakkohan se on löytyä syy asiaan. Veijo, joka tuntee pitkältä ajalta myös poistoilmalämpöpumput, huomasi heti, että käyttöveden lämpötilan asetusarvon ja alarajan välinen eroalue oli asetettu liian suureksi (10 astetta). Palautimme tehtaan alkuperäisen asetuksen (5 astetta). Liian suuri eroalue aiheuttaa sen, että varaajan lämpötilan laskiessa myös paine laskee ja silloin varaaja ottaa vettä hiljakseen ja pitkän käyttökatkon aikana ehtii tyhjentää Veimartin paisunta-astian.
Jätimme asiakkaalle vielä painemittarin, josta voi seurata poistoilmaläpöpumpun toimintaa. Ainakaan ensimmäisten öiden jälkeen ei ole tarvinnut enää laitetta kuittailla. Mielenrauha oli palannut asiakkaalle ja hymykin oli jo herkässä!

Kyseinen lämmönlähde vaikutti muuten niin fiksulta vekottimelta, että taidanpa laittaa itsellekin uuteen talooni, jonka rakentaminen alkaa tänä keväänä.


Takaisin blogiin