1.11.2017

100 VUOTIAASSA SUOMESSA 100 VESIVAHINKOA PÄIVÄSSÄ!

Veimart Vesivuotovahti

On vaikea uskoa todeksi, että 100 vuotiaassa koti-Suomessa, jonka me niin mielellämme koemme laadukkaan tekemisen mallimaaksi, tapahtuu tilastojen mukaan keskimäärin 100 vesivahinkoa päivässä! Tämän luvun päälle tulevat kaikki ne tapaukset, joita ei merkitä tilastoihin sen vuoksi, että niihin ei ole haettu vakuutuskorvauksia. Puhutaan siis todella merkittävästä kansantaloudellisesta ongelmasta.

Vesivahingon korjaaminen tulee yleensä ikävänä yllätyksenä. Siihen ei olla varauduttu taloudellisesti. Onneksi on vakuutukset olemassa. Oma luku sinänsä on hakea oikeutta vakuutuskorvausten viidakossa. Oliko se ennalta arvaamaton vahinko, huolimattomuudesta johtuva vahinko vai oliko kysymyksessä asennusvirhe,
onko korvausvastuussa putkiliike vai talon omistaja jne.

Vaikka korjaustyöt tehtäisiin kuinka hyvin tahansa, tahtoo talo saada vesivahinkotalon leiman. Se saattaa näkyä arvon alentumisena myyntihetkellä.

Monen kodin sisäilmaongelmat ovat saaneet alkunsa hiljalleen tapahtuneesta vesivuodosta, jota ei olla havaittu ajoissa. Sisäilmaongelmien selvittäminen on tunnetusti vaikeaa puuhaa. Välistä epäillään jo enemmän korvien väliä, kun oireilu vaan jatkuu, vaikka vauriot on korjattu.

Vesivuotovahdin hankkiminen on todella pieni investointi suhteessa sen hyödyllisyyteen.


Takaisin blogiin