Suomessa sattuu joka päivä yli 100 vesivahinkoa, jotka vuotovahti voisi ennaltaehkäistä

Veimart on kotimainen vesivuotovahti, joka estää vuoto-ongelmat ja tuo mielenrauhan. Olemme yhdistäneet samaan järjestelmään vesivuodon ilmaisevat, hälyttävät ja ennaltaehkäisevät ominaisuudet; kun vuotovahti havaitsee putkistossa ongelman, vuodosta ilmoittamisen lisäksi se myös katkaisee vedentulon. Näin vuotohälytin voi estää vesivahingon paisumista rakenteisiin kätkeytyväksi pommiksi. Vuotovalvontajärjestelmämme on Finanssiala ry:n (FA) hyväksymä.

Siirry verkkokauppaan ja hanki Veimart vuotovahti ›

Tutustu Veimart vesivuotovahtiin videoilla

Veimart vesivuotovahti hälyttää ja ehkäisee putkiston vesivuotoja

Vesivahinko on yksi yleisimmistä kerrostalossa, rivitalossa ja omakotitalossa sattuvista vahingoista. Siksi kehitimme Veimart vuotovahdin - haluamme, että jokaisessa kodissa voidaan asua huolettomasti ja rakennuksen hyvinvointi turvattuna. Osa vuotohälyttimistä vain ilmoittaa esimerkiksi tiskialtaan, tiskikoneen tai pesukoneen alle tulevasta kosteudesta, mutta Veimart vuotovahti myös katkaisee vedensaannin. Veimart estää käyttövesiverkoston vesivahingot nerokkaan yksinkertaisella ja toimintavarmalla tavalla, jonka kuvaamme tarkemmin alla. Veimartin vesivuotovalvonnan menetelmälle on myönnetty patentti.

Tiesitkö myös sen, että useat vakuutusyhtiöt antavat alennusta kotivakuutuksesta, mikäli kotiin on asennettu vuotovahti? Vuotovahdit ja vuotohälyttimet ennaltaehkäisevät rakenteissakin piilevien vesivuotojen leviämistä, jolloin säästytään mittavilta remonteilta ja näin hälytin on maksanut itsensä nopeasti takaisin sekä säästöissä, että mielenrauhassa.

Järjestelmässä on kaksi perusosaa: putkistoon liitettävä runko-osa ja seinälle kiinnitettävä ohjausyksikkö. Näiden yhteistoiminnalla vuotovahti varmistaa, että putkistossa virtaa vesi ainoastaan silloin kun sitä tarvitaan.

Virtausanturi

Virtausanturi reagoi välittömästi hanan avaamiseen ja antaa avauskäskyn magneettiventtiilille.

Magneettiventtiili

Venttiili pitää päävesijohdon kiinni, kun vettä ei käytetä. Hälytystilanteessa magneettiventtiili ei avaudu ilman kuittausta.

Kalvopaisunta-astia 1.6 dl

Astiassa oleva vesimäärä tyhjenee vuototilanteessa. Tällöin magneettiventtiili ei avaudu ilman erillistä kuittausta.

YKSINKERTAISEN HELPPO VUOTOVAHTI

Kehittämämme vesivuotovahdin tehokkuus piilee sen älykkäässä toiminnassa, automatisoinnissa ja helpossa käytettävyydessä. Hyvä vuotohälytin on tarkka, automaattisesti vuototilanteessa vedentulon katkaiseva ja niin helppo käyttää, että se ei vaadi arjessa erityisosaamista. Voit säätää Veimart vuotovahdin eri ominaisuudet juuri teidän talouteen sopiviksi, turvallisuuden tunteesta tinkimättä. Vesivahingon välttämisen lisäksi myös vedenkulutus usein pienenee, jolloin kodista tulee taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi.

Näin helppoa on Veimart vuotovahdin hallinta:

Vesivuotovahdin ohjausyksikkö
Testi

Testi-painikkeen avulla voidaan tehdä vuototesti, jolloin vuotovahtitoiminnon aloitusviive poistuu. Avaa hana ihan pienelle ja seuraa kuinka vedentulo loppuu hetken kuluttua! Testi-painikkeen päällä oleva KIINNI-merkkivalo palaa, kun magneettiventtiili on kiinni ja vuotovahtitoiminta on toiminnassa. Vuotovahti menee automaattisesti päälle, kun 5 minuuttia on kulunut edellisestä veden käytöstä.

Kuittaus

Kuittauspainikkeella voi kuitata erilaiset ylitys- ja hälytystilat. Vuotovahtitoiminnan laukeaminen, vedenkulutuksen yhtäjaksoisen maksimiajan ylitys sekä pinta-anturin (lisävaruste) kosteusilmaisu kuitataan tästä napista.

Maksimiaika

Voit asettaa yhtäjaksoisen vedentulon sallitun maksimiajan, joka voi olla 5–25 min. Tämän maksimiajan ylitys aiheuttaa vedentulon katkaisun ja vaatii kuittauksen. Moni vesivahinko on saanut alkunsa esimerkiksi auki jääneestä suihkusta. Toiminto voi ohjata käyttäjiä myös säästävämpään vedenkulutukseen!

Poissa

Poissa-toiminto katkaisee vedentulon täydellisesti, kunnes painetaan uudestaan poissa-painiketta. Normaalilta kulutukselta vaikuttava putkirikko ei voi aiheuttaa vahinkoa, koska Veimart pakottaa päävesijohdon pysymään kiinni.

Lisäaika

Painamalla lisäaikaa, vuotovahti jatkaa vedentulon maksimiaikaa 0-4 h, kun tarvitset vettä pitkäjaksoisesti esimerkiksi auton pesuun, altaan täyttöön tai muuhun vastaavaan. Voit laittaa vaikkapa nurmikon kastelun päälle ja mennä nukkumaan. Veimart sulkee vedentulon asetetun ajan kuluttua.

Vuotohälyttimen asennus

VUOTOHÄLYTIN, JOKA ON HELPPO ASENTAA

Veimartin kehityksessä on otettu huomioon asentajien toiveet. Vuotovahdin rungossa on valmiina ¾” tasopintatiivisteellä varustettu liitin, jonka avulla se liitetään heti vesimittarin jälkeen. Toisella puolella on 22 mm helmiliitin. Runko voidaan asentaa mihin asentoon tahansa, ja se vaatii putkistosta tilaa vain 160 mm. Kaikki sähkökytkennät tapahtuvat pistokeliittimillä.

Jäikö kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ›

Tekniset tiedot

VESIVUOTOVAHTI
Tuotekoodi, LVI-nro VM-10, 4579650
Hyväksynnät CE EN-55022, LVD, FA
VUOTOVAHTIRUNKO
Materiaali Sinkkikadon kestävä messinki CB772S
Tarvittava asennusväli 160 mm
Tuloliitin 3/4” ulkokierre, tasopintatiiviste
Lähtöliitin 22 mm puserrusliitin
Paino 2,75 kg
Mitat 240 x 200 x 115 (eristesuojan kanssa), asennussuunta valittavissa vapaasti
OHJAUSYKSIKKÖ
Leveys x korkeus x syvyys 130 x 90 x 38
Käyttöjännite 24 VDC (pistorasiamuuntaja 2m johdolla)
Liitosjohto 2 m, pistokeliitäntä
LISÄVARUSTEET >> Tuotekoodi, LVI-nro
* Ohjausyksikön jatkojohto 5m VMC-5, 4579654
* Ohjausyksikön jatkojohto 10m VMC-10, 4579651
* Ohjausyksikön jatkojohto 20m VMC-20, 4579655
Laajennusyksikkö (perinteinen) VMEX-10, 4579652
Liuska-anturi VMLS-100, 4579659
Teippianturi VMLS-10, 4579653
Ulk. kuittaus-/poissa-kytkin (pinta-as.) VMSW-S, 4579656
LANGATON ANTURIRATKAISU:
Tukiasema/laajennusyksikkö RFB, 4579657
Langaton lähetinyksikkö RFT, 4579658
Liuska-anturi pistokeliitännällä VMLS-100P, 4579661
Valmistusmaa Suomi
Takuuaika 2 vuotta

Dokumentit